Utgivna böcker

Mina smala axlars längtan

Magda går på gymnasiet och önskar sig mer av det mesta: mer av livet, mer poesi, roligare vänner, mer av Jens. Framför allt mer av Jens, som är två meter lång och en vandrande dröm. Med oxblodsröda Dr Martens, perfekt långt hår och svarta kläder är han solen i Magdas universum. Hon vet allt om honom, kysser marken där han går.

Bonnier Carlsen 2017

 

Pelle Svanslös skola: Kattastrofboken

Spänn fast cykelhjälmen, ta på flytvästen – och glöm inte 112! Faror som eld, vatten och trafik är både skrämmande och fascinerande för liten som stor. I den här boken lär Pelle Svanslös ut kunskaper som kan rädda liv.

Bonnier Carlsen 2017

 

IRL – Ilskan Rädslan Löftet

Josef är en helt vanlig kille som gillar dataspel och chokladbollar. Hans liv ställs på ända när hans pappa hamnar i koma efter en olycka. Nu ligger pappan alldeles slapp och stilla i en sjukhussäng. Om bara inte Josef kastat ur sig de där ilskna orden innan han sprang till skolan imorse: JAG HATAR DIG, PAPPA! För hur kan man bli sams med någon som kanske aldrig kommer att vakna?

Bonnier Carlsen 2016

 

Det sabbade åketDet sabbade åket

Se upp i backen! Det är vinter i kuststaden Dockvik och dags för det årliga mästarmötet. Skidåkarna X:et Eriksson, Åsne Välling och Ingrid Stegbark ska tävla i Skulebergets slalombacke. Men vem är det som försöker att sabotera för Åsne Välling? Det är dags för Stål-Stella att rycka ut!

Bonnier Carlsen 2014

 

Den stulna showen

Det gnolas och musiseras överallt i den lilla kuststaden Dockvik – det är dags för årets visfestival! Förväntningarna är på topp. Men det är inte alla som tycker att en cool rappare hör hemma bland nyckelharpor och trubadurer. En arg insändare i tidningen, någon som klottrar på Ica butikens vägg och ett stulet halsband får det att verka som om Dockviksborna försöker förhindra rapparen JC Cool att uppträda.

Bonnier Carlsen 2014

 

Den ruttna hämnden

ICA-butiken i den lilla kuststaden Dockvik har utsatts för inbrott. Men varför har tjuvarna roffat åt sig alla surströmmingsburkar och inte en endaste krona från kassaapparaten?
Bästisarna Stella och Gustav bestämmer sig för att spana på invånarna i den lilla staden. För vem kan vara så konstig att han, eller hon, vill stjäla rutten fisk?

Bonnier Carlsen 2013

 

Den smutsiga kuppen

Vem är det som stjäl alla vänsterskor i hallen till pingislokalen i den lilla kuststaden Dockvik? Och varför har någon hällt ut tjära över landgången till Greenpeacefartyget som gästar hamnen? Kompisarna Gustav och Stella spanar tillsammans. Och snart är det dags för superhjälten Stål-Stella att rycka ut och lösa ännu ett klurigt problem.

Bonnier Carlsen 2013

 

 

Ellen, Sorken och marsianen

Glatt skriver Ellen och Sorken “F” under fötterna, trycker fotsulorna mot varandra och inviger den nya spioneringsklubben “Fjäderfötterna”. Deras hemliga spioneringschef X, som bor i London, ger order att medlemmarna ska leta reda på, och skicka hem, alla förklädda marsianer som vill ta över jorden. Ellen och Sorkens fantasi vet inga gränser, så kul är det! Men när de nyinflyttade grannarna råkar ut för tjejernas spioneringsiver (och rätt så otrevliga hemliga meddelanden) blir det inte riktigt så lattjo som “Fjäderfötterna” tänkt sig.

Bonnier Carlsen, 2012

 

Ellen, Sorken och hemligheten
Ellen och Sorken är bästisar, grannar och de enda medlemmarna i Krumelurklubben – en klubb för dem som inte vill bli vuxna. På en tråkig vuxenfest möter de Ellens mystiska släkting, Nelle 70 år, som säger sig veta hur man ska göra för att “inte bli stor”. Kan det verkligen stämma … Finns det en lösning på Krumelurklubbens funderingar? Ellen och Sorken måste få reda på om Nelle talar sanning.

Bonnier Carlsen, 2012