Om

Jag föddes i Uppsala en juldagsmorgon 1974. Så småningom lärde jag mig att cykla på en begagnad orange Crescent, gick ut ettan och flyttade norrut. Min familj bodde ett år i Kramfors innan vi rotade oss i Härnösand.

Där ägnade jag mig åt detektivklubbar, fotbollsträningar och fnissattacker. På vintern åkte jag slalom och på sommaren lekte jag knutgubbe och tog ytterligare ett hål i örat med hjälp av en knappnål och rå potatis.

Efter studenten flyttade jag till Uppsala. Där läste jag litteraturvetenskap, engelska och pedagogik, och blev gymnasielärare på Lundellska skolan där jag fortfarande jobbar. Jag blev med man, barn, hus och nu är jag här, alldeles vuxen, och vet inte riktigt hur det gick till.

Men på vinden har jag en punkterad enhjuling som jag tror att jag fortfarande klarar av att cykla på.

Vad det var som fick mig att börja skriva:
Ett infall. Jag fick en idé som jag trodde skulle kunna hålla. I samma veva hade jag läst mycket för mina barn och tyckte att jag hade snappat upp hur man komponerar en text. Trodde jag, ja… Oj, vad mycket jag fick skriva om!

Vad det var som fick mig att fortsätta skriva:
I och med min första bok Ellen, Sorken och hemligheten upptäckte jag hur fantastiskt kul det är att hitta på, fundera, bita på naglarna och komma på en fortsättning. Nu kan jag inte riktigt förstå att jag har klarat mig utan det i trettiofem år.

Var mina idéer kommer ifrån:
Mycket stjäl jag från mina barn, men jag plockar också upp en hel del från min egen barndom.

Vilka barnböcker jag tycker om:
Frida Nilssons Apstjärnan och Maria Parrs Tonje och det hemliga brevet är två fantastiska barnböcker. Sedan har jag också nyss halkat in i Harry Potter-världen och kan inte låta bli att fascineras.